Nye bydetektiver søges

Bydetektiverne
På byvandring i lokalområdet med digitalkameraer og notesbøger

I efteråret 2007 blev pilotprojektet ”Bydetektiverne” afviklet. Projektet er inspireret af et succesfyldt norsk projekt af samme navn, og formålet er at formidle viden om arkitektur- og kulturhistorie til børn. Børn fra tre forskellige skoler i Århus Kommune (Elise Smiths Skole, Sødalskolen og Virupskolen) deltog i udviklingen af projektet.

Nu har vi mulighed for at tilbyde Bydetektiverne igen. Projektet er tilrettet, således at det gennemføres i en lidt mindre målestok end i pilotprojektet. Vi håber, at de århusianske skoler har lyst til at gå på opdagelse i deres egen bydel og måske udveksle erfaringer med detektiver fra en af deres naboskoler. Før projektstart udsendes lærervejledning, og der afholdes et kort informationsmøde.

Børnekulturhuset håber, at på den måde kan skabe interesse for at arbejde med børn og arkitektur. Samtidig ønsker vi at give de århusianske undervisere nogle redskaber til at opfylde målsætningen for den undervisning i arkitektur, som er nævnt i ministeriets læseplaner. Vi håber, såvel elever som lærere kan få fornøjelse af forløbet i tværfaglige sammenhænge (historie, matematik, geografi, billedkunst, m.fl.)

Læs nærmere om tilbuddet (pdf)

Læs reportager og se billeder fra forløbet i 2007

___________________

Pris: Kun 500 kr. pr. klasse. Gælder for skoleåret 08/09.
Tilmelding: Kontakt Børnekulturhuset på 8940 4877 for tillmelding og yderligere oplysninger.