”Huler, hytter og huse”

– et arkitektureksperimentarium 

Nærbillede af model for Ridehuset

Se programmet 

Den 29. april inviterer Børnekulturhuset 35 af kommunens børnehavepædagoger og billedkunstlærere på inspirationskursus i Børnekulturhusets Søjlerum. Inspirationskurset er optakten til ”Huler hytter og huse” – et arkitektureksperimentarium, som finder sted i Ridehuset fredag d. 23. maj – søndag d. 1. juni (lukket søndag d. 25. maj). Børnekulturhuset udbyder også en workshop, hvor børnene kan arbejde med temaet ”huler, hytter og huse” inden børnekulturugen. På inspirationskurset kan man tilmelde sin institution til workshoppen ”huler, hytter og huse” – for børn.

Kurset afholdes af to professionelle billedkunstnere Henrik Westergaard og Marianne Thingholm, som begge har flere års erfaring med at arbejde med børn og kunst. Kunstnerne giver eksempler på, hvordan man med forskellige materialer kan bygge ”Huler, hytter og huse” i stor og lille skala.

Kurset skal give inspiration til, hvordan man kan arbejde videre med temaet sammen med børnene ude i daginstitutionerne. Efterfølgende skal produkterne udstilles i Ridehuset, så børnenes arbejder bliver en del af sanseoplevelsen.

Børnekulturugens tema er ”Huler, hytter og huse” – et arkitektureksperimentarium. Her kan børn prøve kræfter med materialer, former og konstruktioner. Indretningen af rummet skal give børnene sanseoplevelser og sammen med workshops give børnene kendskab til arkitekturens grundbegreber. Det er arkitekter og kunstnere, som står for sanseoplevelser og byggeworkshops. En række af Århus’ kulturskoler er også repræsenteret i form af teater fra Børnekulissen, danseworkshops fra Danseværket og musik fra Århus Musikskole og Musikskolen Laura.

”Huler, hytter og huse” – et arkitektureksperimentarium præsenteres af Børnekulturhuset i samarbejde med Børn, Kunst og Billeder og en række af Århus’ kulturskoler og børneinstitutioner. Baggrunden for årets tema er, at Århus sidste år blev udvalgt som modelkommune med børn og arkitektur som omdrejningspunkt på baggrund af ansøgningen ”Søge spor – Sætte spor”. Projektet er støttet af Børnekulturens Netværk og Kulturarvsstyrelsen.

For tilmelding til inspirationskursus og for yderligere oplysninger kontakt Tiril Mark Høj, Børnekulturhuset på tmh@aarhus.dk eller tlf. 89 40 48 78.